Duplo Creative Sorter

Ik hoor u al denken, hupla weer nen post gesponserd door Duplo… Klopt volledig, maar das dan ook omdat ik eigenlijk wel fan ben van Duplo en als ge ergens fan van bent, dan mag je er reclame over maken, voila πŸ™‚
Zondag had Tim nog een filmke van Luka op fb gepost waarin je hem duplo blokken ziet tellen en stapelen, maandag krijg ik een mailtje van OonaΒ of Luka de Duplo Creative Sorter zou willen testen… blijkbaar helemaal onafhankelijk van elkaar!
Geen 2 min over moeten nadenken eigenlijk, Β een nieuwe uitdaging voor Luka werd 2 dagen later in een leuke bruine papieren zak geleverd.
Het leuke aan de sorter is het feit dat het meer is dan gewoon wat blokken, er zitten 3 sorteerplaten in (die ook dienen als deksel van de doos) die elk de vormen bevat van de 3 dieren die kunnen gebouwd worden met de blokken… en dan zijn er ook nog een paar blokken over om een boom te maken… maar geen sorteerplaat en daar kon Luka ff niet aan uit πŸ™‚
Om de giraf, toekan en olifant zelfstandig te bouwen is Luka nog wat klein, maar samen lukte dat prima πŸ™‚ De blokken door de sorteerplaten in de doos steken was ook niet zo makkelijk aangezien de blokken allemaal op hun zij door de gaten moeten en dit niet echt logisch lijkt voor Luka, maar dit is speelgoed voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar dus hij heeft nog even tijd he πŸ˜‰
Hij is nadien dan zelf figuren beginnen bouwen met de blokken die in de doos zaten en het is zalig om je kind supergeconcentreerd bezig te zien aangezien de meeste blokken in deze doos geen gewone duplo blokken zijn, er zijn er halve ronde bij, veel smallere dan anders, enz waardoor het stapelen toch iets moeilijker wordt.
Ik was zeer fan van Duplo en nu heb ik weer iets om aan te raden bij andere mama’s als ik de vraag krijg, goh wat moet ik mijn kind nu weer kopen voor een verjaardag/sint of andere gelegenheid!
Bedankt Oona en Duplo, wij gaan hier nog jaren geniet van hebben πŸ™‚

One response to this post.

  1. Duplo rules! Onze oudste is 7 en speelt ondertussen ook al met Lego. Maar met die kleine blokjes kan hij zijn creativiteit niet kwijt. (Je bouwt iets, volgens het boekje, en het terug afbreken is doodzonde.)
    Maar met die Duplo’s bouwt hij nog steeds robotten, film of fotocamera’s, computers, een hotel met binnenzwembad, enz.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: