Boedapest – I love this city

Vrijdag rinkelde de wekker om 5u… Een uur en half vroeger dan normaal… Maar toch is het makkelijker om op te staan dan op een andere doordeweekse dag. We vertrokken voor een lange citytrip richting Boedapest met z’n 2, nuja met 2,5 eigenlijk.
Na een vlotte rit naar Charleroi airport parkeerde we ons op parking 3… De bus op en mooi op tijd om in te checken… De laatste keer dat wij vlogen vanuit Charleroi was een kleine 10 jaar terug en dan kon je niet eens spreken van een luchthaven, nu daarintegen! Alles vernieuwd en de luchthaven heeft alles wat het moet hebben, een aangename verrassing dus. We hadden reserved seats geboekt (meerkost van 8€/pp) waardoor we via een fast check-in het vliegtuig op mochten en we plaatsen op de eerste rij kregen. Plaats met hopen voor lange benen en dikke buiken… Echt een aanrader als je met wizzair vliegt. Mooi op tijd opgestegen en zonder problemen 2u later in Boedapest geland… Eerste indruk: t is hier warm 🙂 als je al even somber Belgisch weer achter de rug hebt is een temperatuur rond de 25 graden een echt opkikker. Taxi met fixed price naar ons appartement/hotel genomen waar we rond 11u wouden inchecken, iets te vroeg waardoor we eerst nog een terrasje gingen doen en meteen iets eten. Wat onmiddellijk opvalt is dat er op zeer veel plaatsen gratis wifi is, iets waar ze bij ons nog wat kunnen van leren!
Na de lunch (die ok was maar niet waw) terug naar ons appartement om in te checken. De meneer (niet zo klantvriendelijk) Broadway hotel/appartments (ik zal thuis linken als ik het niet vergeet) gaf ons onze sleutel van ons appartement, zeer ruim, proper en zeer goed gelegen ontdekten we nadien… Een aanrader trouwens zo een appartement, zeker als je met kinderen zou komen bv. Omdat het aan een hotel gelinkt is wordt het dagelijks gekuist en hebben we recht op het ontbijtbuffet… Niet enorm uitgebreid maar wel lekker.
Tim vertrok op zijn eerste free walking tour (je krijgt een begeleide tour met leuke verhalen door een deel van de stad gedurende 2,5u en op het einde geef je wat je zelf wilt) terwijl ik een dutje deed. Na de tour ontmoetten we elkaar op een grasveld voor de station en moesten we beiden toegeven dat we Boedapest reeds een zeer fijne stad vonden. Een stad die chaos afwisselt met rust… Ga van de grote baan af naar een van de pleintjes, parken en je hebt ee instant vakantiegevoel, ok t goede weer zal er ook mee te maken hebben maar toch.
Dankzij foursquare referentie zij we s avonds in Klassz gaan eten, een restaurantje achter de hoek van ons appartement waar we werden verwend op alle vlakken, genieten dus! Niet te laat maar met een fijn gevoel ging we slapen, klaar voor de volgende dag in Boedapest, een stad die ons hart reeds veroverd had.

Advertenties

One response to this post.

  1. Het is inderdaad een zalige stad! Ik krijg zin om te vertrekken als ik dit lees 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: