22 – 23 mei New York

22 mei, mijn verjaardag! De reden van onze New York reis 🙂  Ik was weer rond 6u wakker en zag alle berichtjes voorbij komen op twitter en Facebook, allemaal zeer lief, maar ik was vooral helemaal verkocht van deze:

Onze wandeling begon deze keer langs het Guggenheim museum (spijtig genoeg nog niet open om de binnenkant eens te bewonderen) om zo halverwege Central Park binnen te duiken… enorme meren, veel bomen en baseball velden, allemaal middenin een wereldstad, het maakt het speciaal…  Maar niet speciaal genoeg voor ons om bij dit zeer grijze weer volledig te doorkruisen.  Vrij snel beslisten we dat we in de korte tijd dat we in New York waren nog meer gebouwen wouden zien ipv door het park te wandelen.  We ontbeten in een Italiaanse gelegenheid waar alles zeer duur was en absoluut niet zo lekker als de dag ervoor.  we liepen op t gemak terug naar het begin van Central Park om zo naar het MOMA museum te gaan.  Zonder te wachten of aan te schuiven kochten we 2 combi tickets (moma + rockefeller) en kwamen we in een open, goed georganiseerd museum.  Er waren 4 verdiepingen en een tuin met allerlei verschillende exhibitions…  de guitaren van Picasso, Francis Alÿs: A Story Deception,… Een zeer aangenaam museum, niet te groot, ook niet te druk (toch niet toen wij er waren).

Toen we buiten kwamen was het nog steeds slecht weer, dus New York bekijken vanuit de lucht zat er niet in…  Daarom trokken we naar de high line… Dit bleek een aangelegd park te zijn op een vroeger treinspoor in de hoogte… deze werd in de jaren 30 aangelegd om gevaarlijke treinen uit het verkeer te houden.  Het is een echt aanrader, iets unieks eigenlijk!

Een douche en dutje later vertrokken we met de metro richting Central Station… Het station met de beroemde klok, prachtig beschilderde plafonds en leuke ouderwetste loketten…

Van daaruit trokken we naar Times Square… Een van de bekendste pleinen ter wereld… Het had een festivalssfeer, het was druk, flitsend, luid en enorm toeristisch…  Ok t is een verplichte stop maar van alles dat we gezien hadden tot dan, de minst interessante eerlijk gezegd.  We bezochten m&m world en gingen daarna naar The View (op aanraden van Gudrun)… Dit is een ronddraaiende bar gelegen op de 48ste verdieping van het Marriott hotel…  Op een zacht tempo zie je zo de toppen van de hoogste gebouwen in New York voorbij komen terwijl je iets drinkt…  Ik moet toegeven dat ik niet zot was van het hele gebeuren, puur door mijn hoogtevrees, t gedacht aan 48 verdiepen hoog te zitten maakte van mij een gespannen dame…  Maar zeker een aanrader om te doen!

Onze laatste halve dag in New York hebben we in Century City 21 gespendeerd omdat het weer een zeer grijze en koude dag morgend was.  Een enorme outlet store dichtbij Ground Zero waar je koopjes kan doen… je moet serieus zoeken en in de rommel kunnen duiken om er de pareltjes uit te halen 🙂

New York is een fantastische stad, prachtige gebouwen, ruim, groen en ook een shopping paradise… Zeker een bezoekje waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: