nieuwe manier van tv kijken

In het analoge tv-tijdperk keken we meestal naar 1 tv-zender… Je begon ergens naar te kijken en zapte niet verder aangezien je anders het boekje moest nemen of via teletekst moest gaan zoeken om te zien wat er op de andere zenders te zien was.  Tijdens het eerste hoofdstuk van ons digitale tv-tijdperk (bij Belgacom) zapten we wel omdat we in de digitale tv-gids konden kijken… maar het veranderde niet veel.

Sinds we digitale televisie van Telenet hebben kijken we op een totaal andere manier tv.  Live tv-kijken doen wij bijna nooit meer, met uitzondering van sportuitzendingen.  Wij programmeren via tv.be of via de digitale tv-gids wat we willen zien en kijken dan naar iets anders dat we reeds hebben opgenomen.  We spoelen met een grote glimlach reclame door en pauzeren om de hond buiten te laten.  Deze manier van tv-kijken vind ik super.  Dus reclame-makers, voor mij hoef je geen geld meer in tv-reclame te steken, ik klik op banners of probeer nieuwe producten via The insiders of andere kanalen.  Vind ik het goed, dan zal ik het zeker opnieuw kopen en zal ik er waarschijnlijk nog een hoop reclame over maken… omgekeerd kan ook natuurlijk.

Nee, ik zou echt niet terug willen gaan naar analoge tv, ook niet naar Belgacom tv (waar we niet konden zappen als we iets opnamen), lange leve Digitale tv van Telenet 🙂 (nee ik krijg hier geen reclamegeld voor ;-))

6 responses to this post.

 1. Dat is echt zo’n gemak hé! Ik zou ook niet meer terug willen!

  Beantwoorden

 2. Nochtans kan je met analoge tv krak hetzelfde doen, het enige wat je nodig hebt is een recente HDD-recorder van één of andere fabrikant van consumentenelektronica (Philips, JVC, Samsung, Sony,…)
  Zulke recorders kan je zelfs aansluiten op je thuisnetwerk, zodat je tv kan streamen naar je pc of smartphone.

  Het digitale tv-signaal van Telenet kan je echter uitsluitend ontvangen met een Digicorder. En dat is een smerige truuk van Telenet om andere HDD-recorders uit de markt te houden. Zuivere concurrentievervalsing.

  En bovendien heeft die Telenet-Digicorder een veel kleinere harde schijf, een langere opstarttijd, een langere zaptijd, een hoger stroomverbruik en kan die zelfs helemaal niet streamen naar mijn pc of smartphone.

  Technologische achteruitgang noem ik dit, want bij analoge tv werkt het tv-signaal tenminste op elk tv-toestel of elke recorder…

  Beantwoorden

  • Posted by Tante Tweet on oktober 28, 2010 at 2:04 pm

   Ik vrees dat wij gewoon voor de gemakkelijkheidsoplossing gaan… hiervoor ben ik niet eens uit mijn zetel moeten komen… maar ooit ga ik je wijze raad opvolgen!

   Beantwoorden

  • Ik vrees dat ik Raf moet gelijk geven. Mijn schoonouders hebben ook een analoge tv met ingebouwde HDD-recorder.
   Ze zeggen dat ze al digitale tv hebben. Tja, die HDD recorder is digitaal he, maar begin dat maar eens uit te leggen aan mensen van die generatie. 😉

   Beantwoorden

 3. Ik ga bijna geloven dat er in Belgenland leuke programma’s bestaan. Een verschijnsel wat in Nederland beslist onbekend is.

  Beantwoorden

  • Posted by Tante Tweet on oktober 28, 2010 at 2:05 pm

   Vooral BBC-programma’s zoals QI, Genius, Top Gear (ok die hebben geen reclame maar beginnen te laat voor mij 😉 en films nemen we op

   Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: